MAE: Alţi 10 cetăţeni români şi un membru de familie au fost evacuaţi duminică din Yemen

Data publicării:
bombardament yemen-1

Astfel, 7 cetăţeni români au fost evacuaţi din Yemen, către Khartoum (Sudan), cu un avion al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

Potrivit comunicatului MAE, acesta este primul zbor din ultimele 4 zile, perioadă în care toate cursele aeriene planificate de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, împreună cu Uniunea Europeană, în vederea evacuării cetăţenilor străini din Yemen, au fost anulate în absenţa autorizaţiei de survol din partea autorităţilor competente ale Republicii Yemen, potrivit Mediafax.

MAE, prin intermediul misiunilor diplomatice române la Abu Dhabi şi Khartoum, a menţinut legătura permanentă cu autorităţile din zonă, cu cei 7 cetăţeni români, cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie şi a monitorizat întreaga deplasare a acestora pe traseul Yemen (Sana'a)- Khartoum. Cetăţenii români au fost asistaţi de către Organizaţia Internaţională pentru Migraţie pentru îndeplinirea formalităţilor de îmbarcare la aeronavă”, menţionează comunicatul.

De asemenea, un alt grup de 4 persoane – 3 cetăţeni români şi un membru de familie, cetăţean yemenit – au fost evacuate în siguranţă, pe cale terestră, din Taizz către Arabia Saudită şi pe tot parcursul traseului s-au aflat în legătură permanentă cu Ambasada României la Abu Dhabi, precizează MAE.

Ambasada României la Riad şi Ambasada României la Khartoum îi vor prelua pe cetăţenii români şi le vor asigura asistenţa şi protecţia consulară necesară.

Până în prezent au fost evacuaţi din Yemen, de la începutul crizei, 35 cetăţeni români şi 4 membri de familie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri