MAE francez: Piloţii avionului care s-a prăbușit în Mali au cerut permisiunea de a se întoarce din drum

Data publicării:
loc prabusire avion air algerie

Cutiile negre ale avionului Air Algerie sunt analizate de şase experţi la Paris. Din primele date reiese că aeronava intrase într-o zonă afectată de o furtună puternică de nisip. Şeful diplomaţiei franceze a anunţat că nicio ipoteză nu este exclusă în cadrul anchetei.

„Ceea ce ştim în mod sigur este că vremea era nefavorabilă în noaptea respectivă, că echipajul avionului a cerut devierea de la traseu, apoi să se întoarcă din drum, după care s-a pierdut contactul”, a spus Laurent Fabius, ministrul francez de Externe.

„Experţii vor avea nevoie de timp. Dacă datele sunt exploatabile, analiza, lectura lor, va necesita probabil mai multe săptămâni”, a spus Frédéric Cuvillier, secretarul de stat pentru Transporturi.

Cutiile negre, care înregistrează toate datele unui zbor, inclusiv conversaţiile din cabină, dezvăluie informaţii cruciale pentru a determina cauzele unui accident aerian. În urma accidentului aviatic, 118 de oameni şi-au pierdut viaţa, dintre care 54 francezi. Avionul a plecat de la Ouagadougou către Alger, în noaptea de miercuri spre joi, dar, la aproximativ 50 de minute de la decolare, s-a prăbuşit pe teritoriul statului Mali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri