Mai mulți membri ai unui ansamblu folcloric turc au cerut azil politic în Ungaria

Data publicării:
Aftermath of Failed Coup in Turkey Continues
Foto: Kursat Bayhan/Getty Images

Un grup de 11 persoane care făceau parte dintr-un ansamblu folcloric turc au cerut azil politic în Ungaria, informează Agerpres.

Aftermath of Failed Coup in Turkey Continues
FOTO: Gulliver / Getty Images

Conform unor surse din poliția turcă citate de acest cotidian, ansamblul folcloric alcătuit din 16 membri a plecat pe 1 noiembrie la Budapesta pentru a participa la festivalul programat zece zile mai târziu, dar odată ajunși acolo 11 dintre ei au cerut azil politic autorităților ungare.

Anterior, grupul solicitase sprijinul Federației turce a Jocurilor Populare pentru a obține pașapoartele de serviciu, documentul care facilitează funcționarilor turci obținerea vizelor europene.

Același ansamblu folcloric a efectuat în luna iulie o călătorie și în Bosnia, dar atunci toți membrii grupului au revenit în Turcia.

După lovitura de stat eșuată de anul trecut, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a început o vastă campanie de epurare, cu concedieri din administrație și armată și arestări ce vizează pe oricine este suspectat de legături cu rețeaua clericului musulman Fethullah Gulen, pe care-l acuză că a orchestrat puciul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri