Mama unei victime germane a cursei MH17 depune plângere la CEDO împotriva Ucrainei

Data publicării:
tragedie ucraina avion - 6901158-AFP Mediafax Foto-DOMINIQUE FAGET

Reclamanta a depus cererea împotriva statului ucrainean săptămâna trecută, precizează cotidianul german în ediţia sa de duminică. Potrivit Bild, femeia cere despăgubiri în valoare de 800.000 de euro pentru omucidere prin imprudenţă, scrie Mediafax.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care asigura cursa MH17 între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a fost doborât de o rachetă la 17 iulie, în estul Ucrainei, deasupra teritoriului controlat de rebelii proruşi. Toate cele 298 de persoane de la bord, majoritatea olandezi, au murit în urma prăbuşirii.ievul şi occidentalii au acuzat Rusia că le-a furnizat rebelilor racheta care ar fi doborât aparatul de zbor, ceea ce Moscova şi separatiştii dezmint, acuzând la rândul lor forţele ucrainene.

În plângerea sa, mama victimei germane reproşează statului ucrainean că nu şi-a închis spaţiul aerian pentru zborurile civile, în pofida luptelor care se înregistrau în estul ţării, precizează ziarul.

Conform reclamantei, Ucraina nu şi-a închis spaţiul aerian pentru că nu voia să renunţe la veniturile obţinute din dreptul de survolare a teritoriului său, adaugă Bild. La vremea respectivă, cele aproximativ 700 de curse aeriene care survolau teritoriul său îi aduceau Ucrainei milioane de dolari pe lună, continuă cotidianul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri