Marea Britanie ajută cuplurile de homosexuali să se căsătorească în Australia

Data publicării:
casatorie gay 2

Deși legea din Australia nu le permite, sute persoane de același sex s-au căsătorit din 2014 sub legea britanică și cu ajutorul Ambasadei Marii Britanii, potrivit BBC.

Cuplurile de homosexuali se pot căsători în Australia, condiția fiind ca ceremoniile să fie organizate la ambasadă.

După cum știți, această ceremonie se desfășoară sub legea Marii Britanii și este cea de-a 30-a pe care o oficializăm în Canberra,a spus, în cadrul unei ceremonii filmate de BBC, o persoană care a oficializat căsătoria.

Pentru ca aceste căsătorii să poată avea loc în Australia, cuplurile trebuie să îndeplinească două condiții: nunta trebuie să se desfășoare la Ambasada Marii Britanii și cel puțin o persoana din cuplu să fie cetățean britanic.

Legea căsătoriei persoanelor de acelaşi sex a fost aprobată în Marea Britanie în luna iulie 2013. Marea Britanie a legalizat căsătoriile gay la 13 ani după Olanda şi la patru ani după Argentina, ţară catolică.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri