Marea Britanie continuă să exporte armament către Rusia

Data publicării:
cameron fb-1

Marea Britanie continuă să exporte armament către Rusia, arartă un raport al Parlamentului de la Londra. Conform documentului, 251 de licenţe de export, cu o valoare de 167 de milioane de euro, sunt încă în vigoare, la trei luni după ce guvernul britanic a anunţat că le suspendă.

Raportul a fost făcut public la două zile după ce premierul David Cameron a condamnat categoric contractul prin care Franţa livrează Rusiei două nave de luptă Mistral.

Am declarat deja, unilataral, la fel ca si Statele Unite, că nu vom mai vinde arme Rusiei. Credem că alte state europene ar trebui să procedeze la fel. Sincer, în această ţară ar fi de neconceput să îndeplineşti o comandă de acest fel, la fel cum au făcut-o francezii”, spunea Cameron.

Parisul trebuie să livreze două nave militare Moscovei

Potrivit preşedintelui francez Francois Hollade, prima navă este aproape gata şi va fi trimisă în octombrie. Liderul de la Elysee a precizat că predarea celei de a doua nave depinde de atitudinea viitoare a Rusiei.

„Contractul va fi respectat şi onorat, nu a fost anunţată faza a treia a sancţiunilor sau alte măsuri care să afecteze livrarea, deci contractul merge mai departe”, susţinea preşedintele francez.

Reuniţi la Bruxelles, la începutul acestei săptămâni, miniştrii de externe ai Uniunii Europene au fost de acord cu înăsprirea sancţiunilor aplicate Rusiei, după doborârea avionului malaezian de către separatiştii rusofoni din estul Ucrainei. Cu toate acestea, oficialii europeni nu au ajuns la un acord asupra impunerii unui embargo imediat asupra armamentului care este livrat Rusiei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri