Mark Zuckerberg a primit diploma Harvard, la 12 ani de când a renunțat la studii

Data actualizării: Data publicării:
mark zuckerberg
FOTO: Facebook

La 12 ani după ce a renunţat la facultate pentru a crea cea mai mare reţea de socializare din lume, Mark Zuckerberg a revenit la Harvard. Fondatorul Facebook a primit o diplomă onorifică şi a susţinut un discurs în faţa absolvenţilor din acest an, pe care i-a îndemnat să-şi urmeze visul.

mark zuckerberg
FOTO: Facebook

Mark Zuckerberg a renunțat la studii în noiembrie, 2005, pentru a se ocupa full-time de proiectul Facebook, notează The Telegraph.

Menirea e acel sentiment că faci parte din ceva mai important decât tine însuţi. Atunci când părinţii noştri au absolvit, această menire era legată în principal de serviciu, biserică, de comunitatea în care trăiau. Dar în ziua de azi, tehnologia şi automatizarea duc la dispariţia multor locuri de muncă. Mulţi oameni intră în depresie, încearcă să umple un gol în vieţile lor. Am întâlnit muncitori care ştiu că nu-şi vor putea reocupa locurile de muncă şi care încearcă să-şi găsească o nouă cale. Pentru ca societatea noastră să avanseze, trebuie să înfruntăm provocarea generaţiei noastre - de a crea nu doar noi locuri de muncă, ci şi o nouă menire”, a declarat Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook.

Fondatorul rețelei de socializare a vizitat și camera sa de cămin, unde a locuit în perioada studenției cu Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin, Andrew McCollum și Chris Hughes, alți cofondatori Facebook.

Mark Zuckerberg a fost însoțit de părinți când și-a luat diploma de la Harvard.

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a renunțat la facultate 1975, însă abia după 32 a primit diploma de la Harvard.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri