Masa de Crăciun, cea mai importantă tradiție a anului. Ce se mănâncă de Crăciun în jurul lumii?

Data publicării:
reteta-1

În Germania, principalul fel de pe masa de Crăciun este gâscă la cuptor, servită alături de cartofi copţi şi numeroase feluri de varză. Dulciurile şi produsele de patiserie, precum marţipanul, turta dulce sau torturile cu fructe, sunt obligatorii la desert.

În Italia, masa de Crăciun este servită în Noaptea de Ajun, înaintea slujbei de la biserică. În nordul ţării, sunt preferate felurile de mâncare din carne de pasăre. În schimb, în sud, peştele, mielul sau ţiparul sunt de bază.

În Franţa, masa de Crăciun, ca şi cea de Anul Nou, este numită Revelion. Oamenii se delectează cu preparate specifice, precum homar, scoici, melci sau pate de gâscă. La desert, se serveşte de cele mai multe ori o ruladă de ciocolată grazurată, numită buştean de Crăciun. Şi... cum este normal, totul este stropit cu şampanie.

Pentru polonezi, masa de Crăciun cuprinde nu mai puţin de 12 feluri diferite de mâncare, număr ales în onoarea celor 12 apostoli. Preparatele sunt făcute fie din legume, fie din peşte, pentru a respecta tradiţia catolică ce interzice carnea. Felurile de bază sunt borşul de sfeclă roşie, crapul umplut, rulourile de hering sau varza călită. La fiecare masă este şi un loc în plus, în cazul în care vine un oaspete neaşteptat.

Japonia are una dintre cele mai neobişnuite tradiţii de Crăciun. În jur de 1-2 la sută dintre japonezi sunt creştini, aşa că sărbătoarea are doar o semnificaţie comercială, nu şi una religioasă. Pentru o sărbătoare de "import", japonezii au ales pentru masa de Crăciun o mâncare "de import".

În 1971, deoarece nu era curcan în Japonia, străinii au mers la primul restaurant fast-food cu produse din carne de pui din Tokyo pentru a sărbători Crăciunul cu prietenii”, a spus Naomi Hisamoto, purtătorul de cuvânt al unui lanţ de restaurante fast-food

Mesele de Crăciun din toată lumea ar putea fi mai îmbulşugate în acest an, deoarece, datorită unei producţii foarte bune, preţurile la hrană au scăzut pentru prima oară în patru ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri