Masacrul din Orlando | Înregistrarea apelului la 911

Data publicării:
omar mateen my space-2

 

Teroristul a făcut primul apel la serviciul de urgenţă la 30 de minute după ce a împuşcat zeci de oameni în clubul Pulse din Orlando. Conversaţia a durat 50 de secunde, timp în care s-a rugat în limba arabă, s-a identificat drept soldat al Islamului şi a jurat credinţă liderului Stat Islamic.

„Operator 911: Aţi sunat la Urgenţe, această convorbire este înregistrată.

Omar Mateen: În numele lui Allah milostivul!

Operator 911: Poftim?

Omar Mateen: Slăvit fie numele lui Allah şi toate rugăciunile şi pacea să-l însoţească pe profetul lui Allah! Vă anunţ că sunt în Orlando şi că eu sunt atacatorul.

Operator 911: Cum vă numiţi?

Omar Mateen: Jur supunere (grupării Stat Islamic, n.red.)

Operator 911: În regulă...cum vă numiţi?

Omar Mateen: Îi jur supunere (lui Abu Bakr al-Bagdadi, liderul ISIS, n.red.), fie ca Allah să-l protejeze pe el, în numele (grupării Stat Islamic, n.red.)

Operator 911: În regulă, unde sunteţi în acest moment?

Omar Mateen: În Orlando.

Operator 911: Unde anume în Orlando?

(orlandosentinel.com)

Atacatorul a închis brusc telefonul. După zece minute, o echipă de negociatori ai poliţiei reuşeşte să ia legătura cu el. Vorbesc timp de 28 de minute. În acest interval, teroristul îi anunţă că atacul de la clubul Pulse este doar începutul şi că are mai multe bombe plantate în oraş.

„Este o maşină afară plină cu bombe. Ca să ştiţi. O să o păţiţi. O să îi dau foc dacă (poliţiştii, n.r) fac ceva prostesc. În următoarele zile, o să vedeţi mai multe astfel de acte” - acestea au fost ultimele cuvinte pe care teroristul le-a spus negociatorilor. Poliţiştii au încercat în repetate rânduri să îl contacteze. Fără succes.

49 de oameni au fost ucişi pe 12 iunie în clubul Pulse din Orlando şi alţi 53 au fost răniţi. Este cel mai grav atac armat din istoria Statelor Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri