Medic sirian stabilit în România: Refugiații să demonstreze că au fugit dintr-o situație periculoasă și că doresc să trăiască civilizat

Data publicării:
medic

La doar 18 ani, Nadim al Hajjar a lăsat totul în urmă şi a venit în România pentru a studia medicina. După ce a absolvit facultatea, a trebuit să se întoarcă în Siria, unde a lucrat ca medic într-o zonă de conflict. A făcut însă tot posibilul pentru a se întoarce în Cluj să facă rezidenţiatul şi doctoratul şi a reuşit apoi să se stabilească aici.

Nadim al Hajjar este acum medic primar chirurg la Institutul de Gastroenterologie-Hepatologie din Cluj-Napoca şi se bucură de respectul şi aprecierea pacienţilor şi colegilor.

„Întotdeauna a fost o persoană deosebită, un mare profesionist întotdeauna şi, ca atare, ne face plăcere să lucrăm cu dânsul”, spune Maria Milaş, asistentă şefă.

Medicul nu a uitat însă de unde a plecat. Îşi vizitează anual familia, dar acum spune că nu îşi mai recunoaşte ţara.

Ce am văzut acum, în urmă cu două săptămâni, este incomparabil. Deci este o ţară destructurată, distrusă toată infrastructura, dar nu numai... e dezbinată societatea”, spune conf. dr. Nadim al Hajjar, medic primar chirurg.

Spune că îi înţelege pe cei care au plecat spre Europa, dar cea mai bună soluţie pentru ei ar fi oprirea războiului.

Trebuie să demonstreze că ei au fugit dintr-o situaţie periculoasă şi doresc să trăiască civilizat şi prin muncă. Niciodată nu a fost o adevărată implicare mondială de a găsi o soluţie politică în Siria”, este de părere Nadim al Hajjar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri