Medici fără frontiere: 23 de oameni au murit de foame în orașul sirian Madaya

Data publicării:
madaya

 

Potrivit agențiilor Națiunilor Unite cu sediul la Geneva, aproximativ 40.000 de persoane, din care jumătate sunt copii, au nevoie de ajutor alimentar de urgență în această localitate situată într-o zonă rebelă asediată de armata siriană de șase luni.

„Situația este oribilă”, a declarat Ruert Colville, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile omului. El a adăugat că numărul victimelor și dimensiunea suferințelor populației din Madaya sunt dificil de verificat, dată fiind lipsa de acces, notează Agerpres.

În contextul unei revolte internaționale, regimul de la Damasc și-a dat acordul joi pentru ca ONU și Crucea Roșie să transporte un ajutor umanitar.

MSF a precizat că printre cei 23 de morți de foame înregistrați în centrul său medical, șase erau copii nou-născuți și cinci aveau vârsta peste 60 de ani.

De altfel, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), alte 13 persoane au fost ucise de explozia unor mine plasate de forțele regimului sirian sau de lunetiști, în timp ce încercau să părăsească orașul pentru a găsi hrană, menționează ONG-ul cu sediul în Anglia, care are o vastă rețea de surse în Siria.

„Este un exemplu clar de consecințe pe care le provoacă recurgerea la asedierea unui oraș ca strategie militară”, a comentat directorul Operațiunilor MSF, Brice de le Vingne.

Ajutor pentru civilii din orașul sirian Madaya, după patru luni de foamete

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri