Medici fără Frontiere cere anchetă internaţională după ce un raid aerian al SUA a lovit un spital din Afganistan

Data publicării:
spital afganistan kunduz medici fara frontiere msf.org

Reprezentanţii "Medici fără frontiere" spun că relatările armatei americane din Afganistan şi cele ale autorităţilor afgane sunt contradictorii, motiv pentru care vor cere unei comisii afiliate Convenţiei de la Geneva să investigheze cazul.

Oficialii organizaţiei susţin că au suferit cea mai mare pierdere în urma unui atac aerian. Anunţăm astăzi că vrem să solicităm o investigaţie a atacului din Kunduz (Afganistan, n.r.) care să fie realizată de Comisia Umanitară Internaţională de Stabilire a Faptelor. Această comisie a fost stabilită în protocoalele adiţionale ale Convenţiei de la Geneva şi este singurul organism permanent stabilit în mod specific pentru a investiga violările unei legi umanitare internaţionale”, a spus Joanne Liu, medic.

Atacul SUA asupra spitalului deţinut de Medici fără Frontiere în Kunduz a dus la cea mai mare pierdere de vieţi omeneşti suferită de organizaţia noastră în urma unui atac aerian. Medici, infirmiere şi alţi angajaţi ai organizaţiei noastre au fost omorâţi în timp ce munceau. Colegii noştri au fost nevoiţi să se opereze unii pe alţii”, mai spune medicul.  

Citiţi şi: Spital bombardat în Afganistan. Un atac, niciun responsabil

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri