Merkel și Macron cer sancțiuni mai dure împotriva Phenianului

Data publicării:
French President Emmanuel Macron Meets Angela Merkel In Berlin
BERLIN, GERMANY - MAY 15: German Chancellor Angela Merkel and newly-elected French President Emmanuel Macron attend a press conference at the Chancellery on May 15, 2017 in Berlin, Germany. Macron is visiting Berlin only a day after being sworn in as president in Paris. While Macron and Merkel have both demonstrated an unwavering commitment to the European Union and Merkel strongly applauded Macron's election, they are likely to differ over Macron's desire for E.U.-issued bonds, a measure Merkel has strongly opposed in the past. (Photo by Axel Schmidt/Getty Images)

Cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron au condamnat duminică împreună cel mai important test nuclear efectuat până acum de Coreea de Nord și au cerut sancțiuni mai dure împotriva Phenianului, transmite Agerpres.

French President Emmanuel Macron Meets Angela Merkel In Berlin
FOTO: Gulliver / Getty Images

Guvernul german a informat într-un comunicat de presă că Merkel și Macron au discutat la telefon, ambii condamnând ferm noul test nuclear nord-coreean. "Această ultimă provocare de conducătorul de la Phenian a atins o nouă dimensiune", se adaugă în comunicat.

Merkel și Macron au căzut de acord că autoritățile nord-coreene încalcă dreptul internațional și că întreaga comunitate internațională trebuie să reacționeze decisiv la această nouă escaladare, potrivit Berlinului.

"În plus față de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite, și Uniunea Europeană trebuie să acționeze acum. Cancelarul și președintele și-au exprimat sprijinul pentru întărirea sancțiunilor UE împotriva Coreii de Nord", se mai menționează în declarație.

Pe de altă parte, ministrul de externe britanic, Boris Johnson, a declarat că ultimul test nuclear al Coreii de Nord reprezintă un nou nivel de amenințare. "Nu există nicio îndoială că aceasta este o nouă provocare, este nesăbuit. Par să se apropie tot mai mult de o bombă cu hidrogen care, dacă este amplasată pe o rachetă funcțională, ar reprezenta fără nicio îndoială un nou nivel de amenințare", a declarat duminică Johnson la postul Sky news.

Coreea de Nord a anunțat că a testat duminică o bombă cu hidrogen. Postul public de televiziune nord-coreean a afirmat că testul a fost un „succes total”. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică intercontinentală de care dispune regimul nord-coreean. Precedentele teste nucleare efectuate de Phenian au avut loc în 2006, 2009, 2013 și în ianuarie și septembrie 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri