Mesajul liderului suprem iranian pentru tinerii din Europa şi America de Nord

Data publicării:
Ali Khamenei crop - Guliver GettyImages

(© Guliver/GettyImages)  

Evenimentele recente care au avut loc în Franţa, dar şi alte fapte similare din anumite ţări occidentale, m-au convins să vă scriu acest mesaj”, afirmă ayatollahul Ali Khamenei într-o scrisoare deschisă, în limba engleză, publicată pe contul său oficial de Twitter şi în presa locală.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


Această misivă, adresată „tinerilor din Europa şi din America de Nord”, este prima reacţie oficială a liderului suprem de la atentatele comise la Paris, de către tineri care s-au reclamat de la islamul radical, în care au fost ucise 17 persoane, în perioada 7-9 ianuarie, scrie Mediafax.

„De două decenii (...) s-a făcut totul pentru prezentarea acestei religii ca un inamic de temut”, scrie ayatollahul, denunţând o „diabolizare masivă” a islamului.

„Nu permiteţi ca teroriştii, proveniţi adesea chiar din aceste puteri care pretind că-i denunţă, să vă fie prezentaţi ca reprezentanţii islamului”, îndeamnă el.

Afirmând că nu vrea să-şi impună viziunea personală sau „cutare concepţie” a islamului, ayatollahul Khamenei îi invită pe tineri să studieze „Coranul şi viaţa Profetului său” Mahomed, pentru a refuza prezentarea acestei religii „prin filtrul unor politici puţin lăudabile”.

Liderul suprem îşi exprimă totodată speranţa că „viitoarele generaţii vor putea să se aplece asupra acestei perioade de interacţiuni ale Occidentului cu islamul cu o conştiinţă mai liniştită decât înainte”.

Iranul a condamnat atacul comis la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo pe 7 ianuarie, dar a denunţat un abuz asupra libertăţii de exprimare atunci când ziarul a publicat o caricatură cu profetul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri