Micuţa siriană care publica mesaje pe Twitter din mijlocul bombardamentelor scrie o carte

Data actualizării: Data publicării:
copil siria

Fetiţa refugiată din oraşul asediat Alep, din Siria, în vârstă de 7 ani, Bana al-Abed, a descris pe Twitter miilor de urmăritori experienţele şi chipul unei ţări aflate în război civil, transformându-se într-o celebritate internaţională. Acum, i s-a oferit şansa de a publica o carte despre ororile din ţara sa, potrivit The New York Times.

copil siria

"Sunt fericită să anunţ că editura Simon & Schuster va publica cartea mea”, a scris Bana al-Abed pe Twitter. “Trebuie să înceteze toate războaiele din fiecare parte a lumii", a mai spus ea.

Cartea "Dragă Lume/ Dear World" va fi publicată în toamnă. Un purtător de cuvânt al editurii nu a dezvăluit detaliile înţelegerii sau dacă mica scriitoare a primit un avans.

"Sunt fericită că am această oportunitate de a-mi spune povestea a ceea ce s-a întâmplat în Alep. Sper ca lucrarea mea să schimbe ceva în lume pentru copiii şi poporul sirian şi să aducă pace copiilor din toată lumea care trăiesc în război", a adăugat Bana într-un comunicat de presă transmis de editură şi preluat de The New York Times.

Contul ei de Twitter - creat şi administrat de mama ei, Fatemah - are mai mult de 370.000 de urmăritori. Contul, creat în septembrie 2016, a scos în evidenţă condiţiile din partea oraşului Alep controlată de rebeli. "Urăsc războiul. Şi lumea ne-a uitat. Alep", este una dintre postările Banei.

Multe dintre mesajele ei includ filme video cu Bana vorbind în engleză, în unele recită versuri.

Cu toate acestea, postările, publicate în Alep au devenit virale, confirmă The New York Times. Fetiţa zâmbitoare cu un dinte lipsă şi cu clame în păr a devenit o senzaţie, primind like-uri de la J.K. Rowling, autoarea celebrei serii "Harry Potter".

În noiembrie, Fatemah, mama Banei, a publicat casa distrusă de un bombardament aerian. În decembrie, familia a anunţat pe contul de Twitter că au fost evacuaţi în Turcia, parte dintr-un val de refugiaţi care au putut să fugă din oraş în perioada în care a funcţionat un acord internaţional de încetare a focului.

De atunci, Bana a apărut în fotografii alături de preşedintele Recep Tayyip Erdogan al Turciei.

Fata a folosit contul de Twitter pentru a face apel la preşedintele Vladimir Putin al Rusiei şi la prim-ministrul britanic, Theresa May, pentru a aduce pacea în Siria.

Săptămâna trecută, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a ordonat un atac în Siria, mesajul Banei a fost: "Sunt un copil sirian care a suferit sub regimul lui Bashar al Asad şi Putin. Salut acţiunea lui Donald Trump împotriva criminalilor poporului meu".

(Sursa: News.ro)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri