Mii de refugiaţi continuă să străbată Europa

Data publicării:
refugiati-granita-austria-agerpres-5-3.9.2015

Mii de imigranţi ajung cu trenul în gara din Nickelsdorf, în Austria, la graniţa cu Ungaria. Într-un şir uriaş, se îndreaptă spre tabăra de refugiaţi unde primesc hrană şi haine, după care sunt urcaţi în autobuzele care-i duc mai departe, la graniţa cu Germania.

Ca să facă faţă miilor de oameni care intră zilnic în ţară, autorităţile germane folosesc orice spaţiu disponibil. La Heidelberg, cunoscut centru universitar, autorităţile au transformat o fostă cazarmă militară americană în tabără pentru refugiaţi. Pot primi acolo 13.000 de oameni.

„Dorim să-i scutim pe oamenii care aplică pentru azil de lungile perioade de aşteptare. Scopul nostru aici este ca, la fel ca pentru un examen medical în Armată, să realizăm procesul de înregistrare individuală în două sau trei zile pentru o bună parte dintre refugiaţii din statul Baden-Wuerttemberg”, a spus Hermann Schroeder, şeful programului de înregistrare.

În acelaşi timp, imigranţii continuă să bată la porţile Europei. Paza de coastă italiană a salvat din Marea Mediterană peste 1.400 de oameni numai în ultimele 24 de ore. Erau înghesuiţi pe bărci pneumatice care puteau să se răstoarne în orice moment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri