Ministrul francez de Interne merge în SUA să „sensibilizeze” operatorii de internet în privința terorismului

Data publicării:
cazaneuve - getty

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazaneuve ©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Trebuie să mergem mai departe, și mai precis a merge mai departe în sensibilizarea marilor operatori de Internet”, a declarat Bernard Cazaneuve la France Inter.

Premierul Manuel Valls a anunțat marți în Adunarea Națională că i-a cerut ministrului de Interne ca în opt zile să facă propuneri în ceea ce privește controlul Internetului, dar și a „rețelelor sociale, folosite mai mult ca niciodată pentru înrolare, comunicare și achiziționarea tehnicii ce permite comiterea actului terorist”.

O săptămână de la atentate

Ceea ce m-a impresionat, duminica trecută, la Paris, cu ocazia reuniunii miniștrilor de Interne - inclusiv cu oficialii americani, care întotdeauna au avut o poziție destul de deschisă în privința acestui subiect – a fost voința lor de a face în așa fel încât să fim în contact strâns cu Twitter, Google și alți operatori, Facebook, pentru a le spune: atenție, există o problemă specifică, trebuie să vă mobilizați împreună cu noi”, a subliniat Bernard Cazeneuve. „E muncă de lămurire de dus. Mă voi duce în curând în Statele Unite pentru a mă întâlni cu omologii mei, dar și pentru a mă vedea cu acești mari operatori de Internet, pentru a-i sensibiliza”, a spus ministrul.

Alături de închisori, experții indică adesea site-urile Internet extremiste ca locuri ce permit radicalizarea islamistă.

Parlamentul francez a adoptat în noiembrie o lege antiteroristă care prevede blocarea administrativă a site-urilor ce fac apologia terorismului. Din 1986, în Franța au fost votate nu mai puțin de 14 legi în domeniul luptei antiterorism, notează presa franceză. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri