MIRACOL. După 10 ani și-au regăsit fetița pe care o credeau moartă în tsunamiul din 2004

Data publicării:
fetita regasita

Când valul seismic format a măturat ţărmurile Indoneziei, fetiţa avea patru ani şi se juca cu fratele ei, pe o plajă a insulei Sumatra. Cei doi au fost luaţi de apă şi duşi în larg.

Singurul lucru pe care mi-l amintesc e că eu şi fratele meu stăteam pe o scândură şi după un timp nişte oameni au venit să ne ajute. Apoi, tot ce mai ştiu e că m-am trezit pe uscat”, povestește Jannah Raudhatul.

Copiii au ajuns, plutind pe o scândură, pe o insulă din sud-vestul arhipelagului indonezian. De băiat nu se ştie nimic, dar fetiţa a fost salvată de un pescar care a dus-o acasă la el. Mama acestuia a crescut-o crezând că e orfană. După ce i-au căutat o vreme, părinţii copiilor s-au resemnat la gândul că au murit.

Totul s-a schimbat acum câteva săptămâni, când un unchi al fetiţei a zărit-o în drum spre şcoală şi a recunoscut-o. Apoi, familia copilei a ajuns în casa pescarului care o salvase.

E instinctul de mamă. Când am văzut-o am ştiut că ea este”, spune Jamiliah Raudhatul, mama fetiţei

Jannah s-a întors acum acasă, deşi nu îşi aduce aminte prea multe din viaţa ei de dinainte de tsunami. O va avea alături şi pe cea care a crescut-o după ce a fost salvată.

Familia adoptivă ne-a permis să o luăm înapoi, dar vrem să o luăm cu noi şi pe bunica adoptivă. O mamă ştie ce simte ea acum. Au trăit împreună timp de zece ani şi nu pot să le despart”, spune mama fetiței.

Tsunamiul din decembrie 2004 a fost provocat de un cutremur cu magnitudinea de moment 9,1 şi a făcut victime şi pagube uriaşe în şase ţări din bazinul Oceanului Indian. 230 de mii de oameni au murit, cei mai mulţi în Indonezia. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri