Miss Honduras 2014, ucisă cu câteva zile înainte de a pleca la Londra, la Miss World 2014 – FOTO

Data publicării:
miss honduras 1

 

Trupul neînsufleţit al Mariei Jose Alvarado, în vârstă de 19 ani, a fost găsit alături de cel al surorii sale, Sofia Trinidad Hernandez. Ambele tinere au fost ucise cel mai probabil de logodnicul Sofiei Trinidad Hernandez, a precizat Leandro Osorio, directorul Poliţiei judiciare din Honduras, potrivit Mediafax.

Cele două corpuri neînsufleţite au fost descoperite pe malul unui râu în apropiere de frontiera cu Guatemala.

"Putem să confirmăm în procent de 100% că este vorba de ele", a declarat Leandro Osorio.

Dispărută încă din 13 noiembrie, Maria Jose Alvarado trebuia să plece la Londra miercuri pentru a participa la concursul Miss World 2014, a cărui finală va avea loc pe 14 decembrie.

Poliţia a anunţat marţi după-amiază arestarea principalului suspect, Plutarco Ruiz, logodnicul Sofiei Trinidad, care le-ar fi ucis pe cele două tinere, în aceeaşi seară în care le-a răpit.

Trupurile victimelor au fost găsite în localitatea Arada, aflată pe malul râului Aguagual.

"L-am reţinut pe autorul acestor fapte abominabile, Plutarco Ruiz, am găsit arma crimei şi vehiculul pe care l-a folosit pentru a le transporta", a adăugat Leandro Osorio, fără să precizeze mobilul acestui dublu asasinat.

Poliţistul sud-american este de părere că şi alte persoane ar fi implicate, iar acestea ar fi încercat să îşi şteargă urmele la locul crimei.

Marţi, un purtător de cuvânt al autorităţilor locale, Jose Coello, a spus că poliţia a găsit "un pistol Colt de calibrul 45 milimetri" şi două vehicule care aparţin lui Plutarco Ruiz.

Maria Jose Alvarado şi sora ei au dispărut săptămâna trecută, după o petrecere organizată în Santa Barbara, la 200 kilometri de Tegucigalpa. Dispariţia celor două tinere a fost semnalată de mama lor, sâmbătă.

O manifestaţie a fost organizată marţi pe străzile din Santa Barbara, în timpul căreia participanţii au cerut eliberarea celor două tinere. Mai multe zeci de persoane care au purtat tricouri albe pe care erau imprimate fotografii ale tinerelor dispărute au defilat în urma unui afiş purtat de patru fete pe care era scris textul "Dumnezeu să le apere!".

Maria Jose Alvarado era cunoscută şi pentru participarea sa la o emisiune difuzată de un post de televiziune local.

Cu o rată a omuciderilor de 90,4 la 100.000 de locuitori în 2012, Honduras este ţara cu cel mai ridicat grad de violenţă din lume, potrivit statisticilor furnizate de ONU.

Cea de-a 64-a ediţie a concursului Miss World va avea loc pe 14 decembrie la Londra.

FOTO: Facebook

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri