Motivul pentru care o fermă îşi hrăneşte vitele cu ciocolată

Data publicării:
GettyImages-Vaci
FOTO:Gulliver/ Getty Images

O fermă din Australia îşi hrăneşte vitele cu ciocolată, bomboane şi biscuiţi pentru a face carnea lor să fie mai gustoasă.

GettyImages-Vaci
FOTO:Gulliver/ Getty Images

Mayura Station este o fermă aflată în apropierea oraşului Mount Gambier, între Melbourne şi Adelaide, notează News.ro.

Cel mai cunoscut produs culinar exportat din această regiune este carnea de vită Wagyu, care provine de la bovine hrănite cu un neobisnuit amestec de dulciuri: ciocolată, bomboane şi biscuiţi.

Mayura a devenit fermă în 1845, însă astăzi doar 20 de oameni lucrează pe întreaga proprietate care măsoară peste 3.000 de hectare.

”Wagyu” este tradus drept ”vită japoneză”.

Vitele din Mayura Station au fost aduse de la Shogo Takeda, cel mai important crescător japonez, cu peste 50 de ani de experienţă. Ele sunt 100% Wagyu.

Ceea ce face diferenţa, comparativ cu orice alte vite din lume, este că în ultimele două luni din viaţă, vitele de la Mayura sunt hrănite în fiecare zi cu câte 2 kilograme de ciocolată, biscuiţi şi bomboane. Mixul de dulciuri provine din loturi recent expirate sau imperfecte de la fabrici, inclusiv de la Cadbury.

Peste 70% din nutreţul cu care sunt hrănite este crescut pe proprietate, un amestec de grâu, fân, secară şi porumb.

”Când am început să hrănesc vitele cu asta, oamenii spuneau «carnea de vită de la tine are un gust special, ne place»”, a povestit proprietarul Scott de Bruin, citat de CNN. ”Mereu m-am gândit că asta se întâmplă datorită regiunii în care ne aflăm sau pentru că oamenii nu au încercat un Wagyu autentic. (...) Ambele contribuie la gust, dar mixul de dulciuri are, fără îndoială, cel mai mare aport. Vitele îl adoră. Cu siguranţă simt când este ora mesei”.

În momentul în care vitele încep să fie hrănite cu acest amestec, ele s-au oprit din creştere şi nici nu se mai îngraşă, aşadar hrănirea se face doar pentru savoare.

Mayura Station a deschis, în urmă cu trei săptămâni, şi un restaurant - The Tasting Room - unde sunt servite mai multe tipuri de carne făcută la grătar. Chef Mark Wright a spus: ”Dintr-o carcasă ies 32 de bucăţi diferite de carne, fiecare având textură şi gust diferit, aşa că este nevoie ca ele să fie gătite în stiluri distincte”.

La Mayura, nicio parte din vită nu este aruncată. Din 700 de kilograme, cât cântăreşte un animal, sunt produse 300 de kilograme de carne şi doar 30 de kilograme reprezintă bucăţi de cea mai înaltă calitate. Asta explică şi preţul, care poate ajunge la 300 de dolari pentru o jumătate de kilogram.

Carnea este bogată în omega 3 şi omega 6 şi în grăsimi nesaturate.

Aproximativ 70% din producţia anuală a fermei Mayura este exportată. Cele mai mari pieţe sunt China, Dubai şi Hong Kong. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri