Moulin Rouge împlineşte 125 de ani. Cabaretul parizian atrage anual peste 600.000 de vizitatori

Data publicării:
moulinr

Încă de la deschidere la 6 octombrie 1889, Moulin Rouge a fost un adevărat hit printre elita pariziană, dar nu numai. Mii de oameni veneau în fiecare seară să vadă fetele care dansau ceea ce acum este cunoscut sub numele de French Can-Can. Regele Edward al 7-lea al Marii Britanii, Salvador Dali, Ringo Starr sau Elton John, au călcat pragul cabaretului şi au băut şampanie sub celebra moară roşie de la poalele dealului Montmartre.

Nu oricine poate să ajungă pe scenă Moulin Rouge. Dansatoarele, numite Doriss Girls, trebuie să aibă cel puţin 1.75 metri înălţime şi să fie experte în dans clasic. Garderoba artiştilor are 800 de pe perechi de pantofi şi 1000 de costume. Artişti celebri precum Frank Sinatra, Liza Minelli sau Edit Piaf au avut spectacole pe scena cabaretului parizian.

Criza economică nu s-a simţit la Moulin Rouge. În fiecare noapte, cele două spectacole de două ore au loc cu casa închisă. Cei peste 600 de mii de vizitatori consumă anual 240 de mii de sticle de şampanie. Asta înseamnă câştiguri anuale de peste 65 de milioane de euro.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri