NATO instalează un radar de tip 3D în sudul Ungariei

Data publicării:
radar 3d nato medina ungaria


Ministerul Apărării a declarat pentru Nepszabadsag că testările radarului NATO se desfăşoară conform programului şi că s-a înregistrat o îmbunătăţire a informaţiilor furnizate de către noul echipament în cadrul controlului spaţiului aerian.

Perioada de testare urmează să se încheie în mai, când vor fi examinate rezultatele, a precizat ministerul.

Pe de altă parte, aşteptările celor aproximativ 800 de locuitori din Medina de a primi susţinere din partea puterii de la centru nu au fost dezamăgite. Astfel, Ministerul Apărării contribuie cu suma de 100 de milioane de forinţi (aproximativ 330.000 de euro) în cadrul accesării unor fonduri de dezvoltare, scrie ziarul.

Ungaria a depus eforturi în vederea instalării celui de-al treilea radar NATO din 1999, însă toate încercările s-au izbit de obiecţii din cauza impactului asupra mediului la cele două amplasamente anterioare, vârfurile muntoase Tubes şi Zengo, ambele situate în apropiere de Pecs.

Radarul urmează să joace un rol important în apărarea spaţiului aerian al Ungariei, unul dintre cele mai aglomerate din Europa Centrală, au subliniat oficiali din domeniul Apărării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri