NATO ȚARA GALILOR: „Veţi vedea o prezenţă mult mai vizibilă a NATO în est!”

Data publicării:
tancuri nato

 

NATO ȚARA GALILOR „Trebuie să folosim acest summit pentru a ne asigura că NATO este pregătită să răspundă rapid oricărei ameninţări împotriva oricărui aliat, chiar şi atunci când avertismentele sunt minime. Acest lucru presupune o forţă cu cea mai înaltă pregătire care poate fi desfăşurată rapid pe teritoriul unui aliat care se simte ameninţat”, afirmă David Cameron, prim-ministrul Marii Britanii.

NATO ȚARA GALILOR Un răspuns pentru partizanii reformării ar putea veni de la SUMMITUL NATO din ȚARA GALILOR. Aici, pe agenda discuţiilor se va afla un aşa numit „Plan de acţiuni prompte”.

NATO ȚARA GALILOR Planul prezentat la SUMMITUL NATO din ȚARA GALILOR cuprinde trei componente: asigurea securităţii aliaţilor pe termen lung, întărirea prezenţei în Europa de Est, atât timp cât va fi nevoie, întărind în acelaşi timp capacitatea de culegere a informaţiilor, de actualizare a planurilor de apărare şi de extindere a operaţiunilor de antrenament; capacitatea NATO de a acţiona mai rapid şi imediat ce apar semne ale unor probleme, imediat ce se nasc conflicte.

NATO, scut protector pentru 900 de milioane de oameni: „Este un SUMMIT NATO crucial”

NATO ȚARA GALILOR Al treilea element ar urma să fie capacitatea NATO de a acţiona mai rapid şi imediat ce apar semne ale unor probleme, imediat ce se nasc conflicte. O soluţie, avansată de şapte state membre ale Alianţei şi confirmată de secretarul General al NATO ar putea fi o forță multilaterală de intervenție rapidă, cu cel puțin 10.000 de membri.

NATO ȚARA GALILOR Ceea ce contează nu sunt cuvintele, ci prezenţa efectivă pe teren. Fireşte, puţine lucruri în viaţă sunt permanente. Ceea ce contează este abilitatea de a ajusta şi a se adapta la această situaţie de risc de securitate aflată în plină evoluţie, extrem de rapid. Cert este că veţi vedea o prezenţă mult mai vizibilă a NATO în est”, spune Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO.

SUMMITUL SECURITĂȚII MONDIALE. În Țara Galilor se va decide noua față a NATO

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri