New York Times i-a „fişat” pe bătăuşii lui Erdogan

Data publicării:
Untitled

Filmări, fotografii, detalii dintre cele mai variate inventariate cu atenţie. New York Times a întocmit lista bătăuşilor din echipa care a asigurat securitatea preşedintelui turc, Recep Erdogan, la Washington.

Jurnaliştii americani le-au alcătuit o „fişă” bărbaţilor care i-au lovit sălbatic pe demonstranţi săptămâna trecută, setul de informaţii conţinând, în cazul fiecăruia, fotografie, cadru video şi ce a făcut exact.

Aceştia atacaseră un grup de protestatari pro-kurzi chiar în momentul în care preşedintele Erdogan ajungea la Ambasada Turciei din SUA. Mai mult, liderul de la Ankara a asistat, impasibil, la explozia de violenţă declanşată de serviciul său de securitate împotriva unor oameni paşnici.

Articolul din New York Times poate fi consultat integral AICI.

Context

Nouă persoane au ajuns la spital în urma încăierării, iar reprezentanţii departamentului de Stat au condamnat în termeni duri incidentul din faţa reşedinţei ambasadorului turc de la Washington.

Autorităţile americane continuă investigaţia şi au cerut colaborarea turcilor pentru identificarea bodyguarzilor implicaţi în ciocniri, dar nu este clar ce măsuri s-ar putea lua împotriva acestora.

Doi membri ai echipei de securitate turce i-au atacat chiar pe ofiţerii americani, însărcinaţi cu protejarea delegaţiei preşedintelui Erdogan. Referindu-se la incidentele din faţa ambasadei Turciei, Senatorul John McCain a declarat că ambasadorul Ankarei la Washington ar trebui dat afară din ţară, că forţele de securitate ale preşedintelui turc au primit ordin să se lege de demonstranţi, iar pentru asta acele persoane care au vreo implicare trebuie trase la răspundere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri