Noi amenințări cu atentate în Europa și Statele Unite

Data publicării:
terorism lupta-1

Purtătorul de cuvânt al acestei organizaţii teroriste spune că toate aceste ţări comit un act oribil, ceea ce le va pune pe lista cu ținte a forțelor jihadiste în lumea întreagă. Mai mult, reprezentanţii grupării teroriste spun că sunt pregătiţi să reziste ofensivei, chiar dacă aceasta va dura decenii.

Statele Unite şi partenerii arabi continuă să bombardeze ţinte ale grupării Statul Islamic din Siria şi Irak. Zece raiduri aeriene au avut loc în ultimele 24 de ore. De la Casa Albă, preşedintele Barack Obama a salutat implicarea aliaţilor Americii.

În acest timp, în Siria, aproape de graniţa cu Turcia, au loc lupte grele între militarii kurzi şi teroriştii din Statul Islamic.

Avioanele britanice au decolat de la o bază din Cipru pentru un zbor de recunoaştere desupra poziţiilor oficiale ale Statului Islamic din nordul Irakului. Potrivit oficiaililor de la Londra, aparatele aveau la bord bombe ghidate prin laser, care urmau să fie lansate asupra poziţiilor inamice.

În declaraţia sa săptămânală, preşedintele american Barack Obama şi-a reafirmat hotărârea de a distruge grupul terorist care acţionează în Irak şi Siria: „America este în fruntea luptei pentru a slăbi şi a distruge în final grupul terorist cunoscut ca Statul Islamic. Am cerut lumii, în special comunităţilor musulmane, să respingă ideologia extremismului violent şi să facă mai mult pentru a atrage potenţialul extraordinar al tinerilor lor”, a spus Barack Obama.

Pe de altă parte, în Siria continuă luptele dintre miliţiile kurde şi teroriştii organizaţiei Statul Islamic. Potrivit imaginilor difuzate de agenţiile de presă, kurzii, echipaţi cu mitraliere şi aruncătoare de grenade, se luptă cu extremiştii din Statul Islamic pentru preluarea controlului unui oraş nu departe de graniţa turcă. Martorii oculari susţin că teroriştii din Statul Islamic au luat cu asalt oraşul Kobani, iar patru obuze trase de ei au căzut pe teritoriul turc şi au rănit doi oameni. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri