Noi atacuri de artilerie în Doneţk

Data publicării:
UCRAINA LA ARME GETTY
Foto: GettyImages

Atacurile de artilerie au avut loc în oraşul Doneţk, în apropierea aeroportului deja distrus în confruntările dintre armata Kievului şi soldaţii separatişti. Oamenii se plâng că violenţele s-au intensificat în ultima vreme. Cu toate acestea, nu se îndură să-şi părăsească locuinţele.

„M-am născut în casa asta. Cum aş putea lăsa totul acum şi să plec? Casa a fost arsă şi tot ce era în ea s-a făcut scrum. Acum vin şi copiii mei. Vacanţa lor se termină pe 1 august. Şi copilul lor are 10 luni. Unde ar trebui să îl aducă?”, spun oamenii.

Autorităţile i-au somat, din nou, pe locuitorii din zonă să plece şi le-au promis că le asigură adăposturi.

Valentin Levchenko, şeful unui district din Doneţk: Le-am sugerat oamenilor de aici să se mute. Ar trebui să înţelegeţi că... În majoritate, oamenii vor să rămână aici pentru a îşi proteja casele de tâlhari.

Oamenii nu trăiesc doar cu spaima războiului. În viaţa de zi cu zi au mari probleme şi cu alimentele.

„Ne-au promis multe, dar nu au făcut mai nimic. Oamenii nu primesc alte ajutoare umanitare în afară de pâine. Doar cei de peste 60 de ani primesc câte ceva în plus de la Rinat Ahmetov (n.r. om de afaceri). Nu avem locuri de muncă şi nu ni se dă nimic”, spun locuitorii din Donețk.

Peste 6.500 de oameni au fost ucişi de la izbucnirea conflictului din estul Ucrainei, în luna aprilie a anului trecut. Chiar dacă atacurile s-au mai domolit după semnarea acordului de la Minsk, în urmă cu cinci luni, bombardamentele au continuat, iar secesioniştii proruşi şi forţele armate ale Kievului s-au acuzat reciproc că nu respectă armistiţiul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri