Noi imagini ale puciului din Turcia

Data publicării:
turcia imagini puci

Au apărut noi imagini ale tentativei de puci din Turcia. În clipul devenit public la aproape o lună după eveniment, armata încearcă să preia controlul televiziunii de stat.

Una dintre camerele de supraveghere de la sediul televiziunii naţionale din Turcia a surprins momentul în care mai multe maşini, pline cu militari, opresc în faţa intrării. Aceştia coboară, îi pun la pământ pe paznici şi îi încătuşează. La fel păţesc şi mai mulţi din angajaţii televiziunii, pe măsură ce soldaţii preiau controlul studiourilor.

La un moment dat, un ofiţer schimbă uniforma de luptă cu haine de paradă şi anunţă apoi, în direct, că în Turcia are loc o lovitură de stat. Una nereuşită, pentru că, la îndemnul preşedintelui Recep Erdogan, turcii de rând au ieşit în stradă şi au zădărnicit planurile puciştilor. Şi această reacţie a fost filmată, de o altă cameră de supraveghere. În imagini, se vede cum oamenii încep să se adune în faţa televizunii şi apoi pătrund în clădire.

Aproape 300 de oameni au murit în timpul tentativei de lovitură de stat din Turcia, din noaptea de 15 spre 16 iulie. 17.000 de persoane au fost arestate pentru implicare în puciul eşuat, iar alte 60 de mii - demise sau suspendate din funcţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri