Noi tensiuni între Ankara şi Moscova. Un avion de luptă al Rusiei ar fi încălcat spaţiul aerian al Turciei

Data publicării:
avion

Turcia afirmă că un avion Su-34 al aviaţiei ruse a intrat pe teritoriul său vineri, la ora 11.46. Rusia duce o intensă campanie de bombardamente în Siria, efectuând adesea zboruri la graniţa cu Turcia.

Privim această violare, care s-a petrecut în ciuda avertismentelor noastre în engleză şi rusă, drept rezultatul eforturilor Rusiei de a adânci criza. NATO urmăreşte cu atenţie situaţia. Mai mult, ei au făcut această evaluare înaintea noastră,” a declarat Recep Tayyp Erdogan, preşedintele Turciei.

Rusia a negat totul şi a calificat acuzaţiile aduse de Turcia drept "propagandă fără fundament". Turcii au văzut prea multe filme de acţiune de la Hollywood, a comentat Ministerul rus al Apărării. Însă nici Turcia, nici NATO nu privesc incidentul cu aceeaşi lejeritate. Preşedintele turc a cerut o întâlnire cu omologul său rus, însă până acum n-a primit răspuns.

Dacă Rusia va continua să încalce suveranitatea Turciei, va suferi consecinţele. Asemenea acte iresponsabile nu vor contribui la îmbunătăţirea relaţiilor dintre NATO şi Rusia sau la pacea din regiune,” mai spune Recep Tayyp Erdogan, preşedintele Turciei.

Pe 24 noiembrie, Turcia a doborât un avion rusesc despre care afirma că i-a încălcat spaţiul aerian. Moscova nu a recunoscut niciodată acuzaţia.În replică, Rusia a adoptat o serie de sancţiuni economice împotriva Turciei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri