Nou atac asupra polițiștilor, în Statele Unite

Data publicării:
sefi politie louisiana baton rouge GettyImages-545932224

FOTO: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE. Atacul s-a soldat cu patru morţi, între care trei polițiști și atacatorul, şi trei răniţi, aceștia din urmă, toți, polițiști. Unul dintre ei este în stare gravă.

Informațiile despre atacator și motivațiile lui sunt încă neclare. Presa americană spune că ar fi un bărbat de culoare originar din Kansas (Missouri) și că era chiar ziua lui.

ACTUALIZARE.  „Moartea acestor trei poliţişti curajoşi arată pericolul la care oamenii legii din toată ţara se expun în fiecare zi. Noi, ca naţiune, trebuie să spunem tare şi clar că nimic nu justifică violenţa contra poliţiştilor. Atacurile asupra lor reprezintă un atac asupra noastră, a tuturor şi a statului de drept care face societatea să funcţioneze. Doar noi putem dovedi, prin cuvinte şi fapte, că nu vom fi divizaţi şi va trebui să continuăm s-o facem din nou şi din nou. În acest fel, ţara va fi unită, aşa vom aduce împreună oamenii de bună credinţă. Doar noi putem dovedi că avem puterea, caracterul şi umanitatea de a pune punct acestor violenţe fără sens, pentru a reduce frica şi neîncrederea printre familiile americane”, a spus președintele Barack Obama într-o declarație de presă.    

ACTUALIZARE. O sursă apropiată anchetei, citată de Reuters, spune că sunt suspiciuni îndreptățite că apelul la 911 ar fi fost dat tocmai pentru a-i atrage pe polițiști în cursă. Este examinată ipoteza unui atac deliberat. 

Sursa a mai spus că bărbatul care i-a ucis pe cei trei polițiști și a rănit alți trei se numește Gavin Long, are 29 de ani și este cetățean american. Numele lui încă nu a fost dat publicității oficial și se crede că ar fi acționat singur.

ACTUALIZARE. Președintele Barack Obama este așteptat să aibă o declarație de presă în legătură cu incidentul de la Baton Rouge.

ACTUALIZARE. Incidentul nu pare să fi avut motivații rasiale. Mai multe echipaje de poliţie au fost chemate să intervină după ce câteva persoane au deschis focul în parcarea unui magazin. Când au ajuns, ofiţerii au fost atacaţi de cel puțin trei suspecţi. Unul dintre ei a fost lichidat de oamenii legii, iar alţi doi au reuşit să fugă şi sunt căutaţi de poliţie.

ACTUALIZARE. Poliția caută explozibili, cu ajutorul unui robot, la locul unde au avut loc împușcăturile.


Un individ îmbrăcat în negru, cu fața acoperită, a deschis focul asupra agenților. Un martor ar fi auzit 10-12 focuri de armă în apropiere de sediul poliției. Mai mulți agenți au fost puși la pământ și au fost transportați la spital, unii dintre ei fiind în stare critică. Primarul orașului Baton Rouge a anunțat la NBC că trei dintre polițiști au decedat.

Potrivit CNN, poliția ar fi primit un apel telefonic ce semnala că un individ suspect merge pe stradă cu o pușcă de asalt. Când poliția a ajuns la fața locului, individul a deschis focul. 

Potrivit autorităţilor americane, atacatorul - sau poate atacatorii - ar fi încă în libertate, deși sunt informații contradictorii pe această temă. Unele media americane susțin că atacatorul ar fi fost împușcat.

Deocamdată nu se cunosc motivele atacului, dar seamănă suspect de mult cu acela de la Dallas, de acum o săptămână, când un militar în rezervă a ucis cinci poliţişti.

Incidentul de la Dallas s-a petrecut la un protest legat de presupuse abuzuri ale poliției. Oamenii protestau față de un incident petrecut chiar la Baton Rouge, unde un bărbat de culoare, Alton Sterling, fusese împușcat mortal de un polițist alb, un dosar investigat de Departamentul Justiției. Protestele au fost generate și de un alt incident, similar, care se petrecuse la Minneapolis, în Minnesota. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri