Nunţi şi pietre funerare gratuite pentru cei care schimbă dolarii în lire

Data publicării:
9 BANI DOLARI

Turcii care acceptă să îşi schimbe dolarii în lire pot avea parte de nunţi, tunsori sau pietre funerare gratuite. Nu sunt oferite de stat, ci de patronii care susţin îndemnul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan de-a converti moneda americană în moneda naţională a Turciei.

9 BANI DOLARI

AFP scrie că, de exemplu, o brutărie din Istanbul le oferă pâine celor care dovedesc că au schimbat 250 de dolari în lire. Şi, cu cât suma convertită este mai mare, cu atât cadoul este mai generos. O firmă de pompe funebre le oferă o piatră funerară de aproximativ 200 de dolari celor care convertesc 2.000 de dolari. Iar cine schimba 10.000 de dolari primeşte gratuit petrecerea de nuntă din partea unui restaurant.

Apelul a fost făcut de preşedintele Erdogan şi are ca scop întărirea lirei în raport cu dolarul. Moneda naţională a Turciei şi-a pierdut jumătate din valoare în ultimii trei ani, iar deprecierea a fost accelerată anul acesta, mai ales după tentativa eşuată de lovitură de stat. Îndemnul preşedintelui a fost auzit şi la nivel înalt. Toate activele bursei turce au fost convertite în moneda naţională, iar vizita premierului în Rusia a fost achitată în ruble, doar pentru a evita plata în dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri