O femeie a câștigat o sumă record la loteria din SUA

Data actualizării: Data publicării:
loterie

O femeie de 52 de ani a câștigat suma de 758.8 milioane de dolari, reprezentând cel mai mare premiu de la o loteria din SUA care îi revine unei singure persoane.

În timpul unei conferințe de presă, femeia a spus că primul lucru pe care îl va face este să stea să relaxeze. Ea a spus că deja și-a sunat angajatorii să-i anunțe că nu se mai întoarce la muncă, notează Business Insider.

Femeia a declarat că a aflat că este marea câștigătoare după ce o colegă a încurajat-o să își verifice tichetul în urma extragerii. „Am zis: știu că n-o să fiu eu; e doar un vis”, a spus milionara adăugând că a fost șocată să afle că a câștigat.

Tichetul câștigător a fost vândut într-un magazin din Chicopee, aflat la circa 145 km vest de Boston. Proprietarul acestuia a declarat că intenționează să doneze în scopuri caritabile premiul în valoare de 50.000 de dolari pe care îl va primi pentru a că vândut biletul câștigător, a declarat directorul executiv al comisiei Loteriei din Massachusetts, Michael Sweeney.

Femeia va putea opta între a primi banii sub forma unei rate anuale, timp de 29 de ani, în valoare totală de 758,7 milioane de dolari, sau o sumă forfetară de peste 440 de milioane de dolari (înainte de impozitare). 

Premiul „Powerball jackpot” câștigat miercuri este al doilea cel mai mare din istoria loteriei Statelor Unite, însă reprezinta suma cea mai mare care îi revine unui singur câștigător, întrucât recordul a fost de 1.6 miliarde de dolari și a fost împărțit la trei oameni.

Numerele câștigătoare sunt :6,7,16,23 26 și numărul Powerball a fost 4.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri