O femeie cu un copil în brațe și-ar fi detonat centura cu explozibil în mijlocul soldaților irakieni din Mosul

Data actualizării: Data publicării:
femeie isis

O televiziune irakiană a difuzat o imagine cu o femeie presupusă kamikaze, cu un copil în brațe, care s-ar fi detonat lângă trupele irakiene din Mosul, relatează The Telegraph.

HARTA luptelor. Ce porțiune din Mosul mai controlează ISIS

În fotografia respectivă, femeia ține în brațe un copil și două genți, iar televiziunea irakiană susține că nimic din comportamentul ei nu le-a dat de bănuit soldaților pe lângă care trecea. Însă femeia ar fi avut în mână și un mic detonator, cu ajutorul căruia ar fi detonat explozibilul pe care îl purta pe sub haine, câteva secunde mai târziu, fără să țină cont că va ucide și copilul.

Cameramanul televiziunii al-Mawsleya TV a declarat că prima încercare a femeii de a detona bomba a eșuat, însă detonarul a funcționat abia după ce aceasta s-a îndepărtat. Femeia și copilul au murit în explozie, iar doi soldați și mai mulți civili au fost răniți.

Televiziunea al-Mawsleya a filmat bătălia dintre trupele irakiene și luptătorii Statului Islamic, care au fost încolțiți în centrul vechi al orașului Mosul. Armata irakiană a anunțat că orașul va fi eliberat în câteva ore și a declarat victoria.

În ultimele două săptămâni, peste 20 de femei-kamikaze ascunse printre civili au detonat explozibili, într-o încercare disperată a Statului Islamic de a-și recăpăta supremația asupra Mosulului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri