O femeie, suspectă în atentatul de la Ankara

Data publicării:
ankara atentat getty

Explozia a avut loc lângă principala staţie de autobuz de pe bulevardul Ataturk, din centrul Ankarei. În apropiere, sunt numeroase clădiri guvernamentale. În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere se văd mai multe autobuze care aşteaptă la semafor, în momentul în care are loc deflagraţia.

„Când a avut loc explozia, am căzut. Nu ştiam ce să fac. Sper ca nimeni să nu treacă printr-o asemenea situaţie. A fost ca sfârşitul lumii. Am văzut o minge mare de foc, am auzit o explozie mare,” povestește una dintre victime.

Mai multe maşini au fost cuprinse de flăcări, iar zgomotul produs de explozie s-a auzit de la câţiva kilometri depărtare.

30 de oameni au murit la locul exploziei. Patru cetăţeni au murit la spital. Credem că cei puţin unul sau doi din cei 30 de oameni care au murit la faţa locului sunt atacatori,” spune Mehmet Muezzinoglu, ministrul turc al Sănătăţii.

Acesta este al doilea atac terorist ce are loc în centrul Ankarei în mai puţin de o lună. Autorităţile turce spun că au făcut tot ce au putut ca să evite astfel de tragedii.

Au fost luate măsuri de securitate stricte, autorităţile au primit instrucţiuni dar, din păcate, atacurile teroriste nu pot fi prevenite 100% în nicio ţară,” precizează Efkan Ala, ministrul turc de Interne.

Turcia se confruntă cu cel mai grav val de violenţe din 1990 încoace, din cauză că armistiţiul de doi ani şi jumătate cu grupările kurde a eşuat vara trecută.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri