O întâlnire controversată. Bill Clinton s-a întâlnit cu ministrul Justiției din SUA

Data publicării:
bill hillary clinton getty

Bill și Hillary Clinton Foto: Gulliver/ Getty Images

 

Cei doi au stat de vorbă timp de 30 de minute pe aeroportul internațional din Phoenix (statul Arizona).

„Conversația noastră s-a referit în mare parte la nepoții lui. A fost mai ales una de socializare și despre călătoriile noastre. El (Bill Clinton) a menționat golful pe care l-a jucat în Phoenix'', a spus Lynch, într-o conferință de presă desfășurată marți.

Ministrul justiției american a spus că nu a discutat cu fostul președinte despre investigația federală în desfășurare care a vizează pe Hillary Clinton, în legătură cu folosirea e-mailului privat pentru corespondența oficială din timpul mandatului ei de secretar de stat al SUA (2009 — 2013).

E-mailurile respective au fost trimise sau primite printr-o mesagerie și un server private, și nu printr-un cont guvernamental, cum este regula.

Totuși, până acum asigurările date de Loretta Lynch nu au reușit să risipească temerile exprimate de criticii lui Clinton cu privire la un potențial conflict de interese în ancheta federală care o vizează pe actuala candidată democrată la alegerile prezidențiale.

„În lumina unui evident conflict de interese, i-am cerut în mod repetat ministrului justiției Lynch să desemneze un consilier special pentru a se asigura că ancheta este cât mai îndepărtată posibil de politică'', a anunțat senatorul republican John Cornyn, într-o declarație dată joi publicității.

Printre altele, o parte din corespondența transmisă prin e-mailul privat al lui Hillary Clinton se referă la Libia și mai ales la atentatul islamist împotriva consulatului american din Benghazi din 11 septembrie 2012, în care și-au pierdut viața ambasadorul Christopher Stevens și alți trei agenți americani. Administrația democrată și Hillary Clinton au fost acuzate de către republicanii din Congres că încearcă să disimuleze o parte din faptele despre acest atac.

Hillary Clinton a dezmințit prezența unor informații clasificate pe contul său privat de e-mail și i-a acuzat pe adversarii săi că încearcă să-i prejudicieze candidatura la Casa Albă punând în evidență controversa. Ea i-a predat Departamentului de Stat circa 30.000 de e-mailuri, imprimate pe 55.000 de pagini.

Citiți și:
Dinastia Clinton | Secrete şi scandaluri
Atacul din Benghazi. Hillary Clinton se pregătește pentru audieri dificile

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri