O mie de animale moarte, descoperite într-o hală de lângă Los Angeles

Data publicării:
pasari
Foto: ivhsspca.org

Aproape 2.000 de animale, dintre care o mie erau moarte, au fost descoperite vineri într-o hală de la periferia Los Angeles, potrivit asociației Inland Valley Humane Society, transmite Agerpres.

pasari
Foto: ivhsspca.org

„Aproape 2.000 de pui, papagali și alte păsări, precum și zeci de pești exotici au fost descoperite într-un depozit industrial”, potrivit unui comunicat al asociației.

Poliția din Montclair, oraș de la periferia Los Angeles, a intervenit ca urmare a unei inspecții pentru încălcarea normelor clădirilor industriale.

Inspectorii au „auzit zgomote de animale și au simțit apoi miros de descompunere”, a explicat John Minook, purtător de cuvânt al poliției din Montclair.

Polițiștii veniți la fața locului au găsit animalele „în condiții înspăimântătoare”, fără hrană și apă, scrie Inland Valley Humane Society în comunicatul său.

„Este ceea ce am văzut mai rău în cei nouă ani în cadrul asociației”, a declarat Silvia Lemos, o membră a Inland Valley Humane Society.

„Erau cuști cu animale moarte, nu exista ventilație, și erau animale care trăiau printre fecale și cadavre de animale; erau acolo șobolani, un cameleon, șerpi. Mirosul era atroce din cauza fecalelor, descompunerii și a căldurii”, a adăugat John Minook.

Proprietarul animalelor, descris de sergentul Minook drept „alb, de circa 50 de ani”, a fost arestat anterior în cursul săptămânii pentru acuzații care nu aveau legătură cu acest caz.

El va face acum obiectul „mai multor capete de acuzație penale pentru cruzime față de animale”, a conchis asociația. „El pare să sufere de probleme mintale” și nu sunt semne că s-ar fi ocupat de contrabandă sau comercializarea animalelor. 

Autoritățile nu știu cum bărbatul a putut aduna atâta animale fără a atrage atenția mai devreme. Purtătorul de cuvânt al poliției subliniază însă că depozitul se afla într-un complex industrial pe unde nu se circula foarte mult.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri