O nouă carte despre secretele de la Casa Albă

Data publicării:
barack si michelle obama afp

Volumul „Reşedinţa: În interiorul lumii private a Casei Albe” conţine interviuri cu 100 de foşti angajaţi ai Casei Albe, dar şi cu câţiva membri ai unora dintre familiile prezidenţiale care au fost de acord să vorbească despre perioada petrecută în cea mai faimoasă reşedinţă prezidenţială din lume.

Una dintre cele mai spumoase relatări din volumul despre viaţa preşedinţilor americani îi are protagonişti pe soţii Clinton şi pe cea mai cunoscută şi controversată stagiară de la Casa Albă, Monica Lewinsky.

„Dintr-o dată, am auzit-o pe Prima Doamnă strigând către preşedinte: Ticălosul naibii! Imediat, s-au auzit zgomote puternice, ca şi cum obiecte grele erau aruncate prin încăpere. Angajaţii credeau că a aruncat cu o lampă, dar suntem destul de siguri că era vorba despre cărţi. Erau cel puţin 20 de cărţi pe raftul de deasupra patului, de unde soţia sa putea alege, inclusiv Biblia”, se arată în cartea scrisă de Kate Andersen Brower.

Un alt capitol al cărţii vorbeşte despre vremea când la Casa Albă s-a aflat John F. Kennedy. Foştii angajaţi povestesc că soţia acestuia, Jackie Kennedy, petrecea perioade destul de lungi departe de reşedinţa prezidenţială, din cauza obiceiului lui JFK de a înota gol în piscină cu secretarele sale.

Iată ce îşi aminteşte un fost angajat al Casei Albe: „Era deja de notorietate printre angajaţi să evite etajul doi al Casei Albe de fiecare dată când Jackie era plecată. Câteodată, însă, nu aveau de ales, aşa că unul dintre angajaţi a văzut o femeie dezbrăcată, plimbându-se prin bucătărie”.

În ceea ce îi priveşte pe actualii locatari ai Casei Albe, se pare că soţii Obama au obiceiuri mult mai cuminţi, ba chiar romantice. Să luăm, de exemplu, prima lor noapte în reşedinţa prezidenţială.

„Dintr-o dată l-am auzit pe preşedintele Obama spunând: Am reuşit, am reuşit. Am înţeles cum se foloseşte. Și, dintr-o dată, muzica a început să se audă şi era o piesă a lui Mary J. Blige. Apoi s-a întors către mine şi mi-a spus: Pun pariu că nu ai mai văzut aşa ceva în această casă până acum”, se mai spune în cartea „Reşedinţa: În interiorul lumii private a Casei Albe”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri