O persoană a fost reținută după atacul de la o biserică din Normandia

Data publicării:
biserica franta-2

Potrivit primelor informaţii, cei doi atacatori au intrat în biserică în jurul orei locale 9.45 (10.45 ora României), în timpul slujbei, strigând „Allah Akbar" şi „DAESH”, acronimul folosit de francezi pentru organizaţia teroristă Stat Islamic, la intrarea în lăcaşul de cult.

Ei au luat ostatici un preot, două călugăriţe şi doi enoriaşi. O a treia călugăriţă aflată în lăcaşul de cult a reuşit să scape şi să dea alarma.

Agresorii l-au ucis pe preotul Jacques Hamel, în vârstă de 84 de ani, pe care l-au înjunghiat în gât şi au rănit grav un enoriaş, care se află în prezent „între viaţă şi moarte”, a anunţat Ministerul de Interne.

Ei au fost ucişi de forţele de ordine, care au dat asaltul în jurul orei locale 11.00 (12.00 ora României). Parchetul antiterorism a demarat o anchetă.

Această luare de ostatici are loc la 12 zile după atacul cu un camion, în seara lui 14 iulie, pe Promenade des Anglais, la Nisa, soldat cu 84 de morţi şi 300 de răniţi, revendicat de organizaţia johadistă Statul Islamic.

Citiți și: 
Luare de ostatici într-o biserică din Franţa, revendicată de ISIS

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri