O rachetă nord-coreeană, aproape să doboare un avion cu 323 de oameni la bord

Data publicării:
test racheta coreea de nord, kim jong un_kcna (1)

Racheta lansată de Coreea de Nord la finalul lunii trecute a căzut în Marea Japoniei la zece minute după trecerea unui avion de pasageri.

Anunţul a fost făcut de un oficial american, care a confirmat că a fost vorba de o aeronavă cu 323 de oameni la bord. Aparatul de zbor, un Boeing 777 al companiei Air France, efectua o cursă Tokyo – Paris.

Washington-ul susţine că testele efectuate de regimul de la Phenian pun în pericol traficul aerian şi maritim din zonă. Asta fiindcă nord-coreenii nu anunţă asemenea exerciţii, aşa cum procedează alte ţări.

Racheta balistică lansată pe 28 iulie a zburat o mie de kilometri şi a aterizat în apele japoneze, gest condamnat imediat de Japonia, Coreea de Sud şi Statele Unite.

Pe de altă parte, Coreea de Nord ar putea desfășura încă de anul viitor o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) capabilă să transporte un focos nuclear și să lovească SUA, dar Phenianul mai are de depășit o serie de obstacole tehnice până atunci, a explicat un expert american. Viteza cu care Coreea de Nord își dezvoltă programul balistic alarmează comunitatea internațională, mai ales că liderul său Kim Jong-Un a afirmat recent că țara sa a reușit două teste cu rachetă balistică intercontinentală luna trecută.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri