O tânără de 20 de ani ar fi murit din cauza răului de altitudine

Data actualizării: Data publicării:
studenta arte

Susana DeForest, o studentă de 20 de ani, a murit în timpul unei drumeții în Munții Stâncoși, pe 18 august, după ce i s-a făcut rău din cauza altitudinii mari.

studenta arte
FOTO: Pinterest

Mama tinerei a spus pe o rețea de socializare că fiica sa a murit pentru că ar fi suferit de „rău acut de altitudine” și că „prietenii ei au făcut tot ce au putut ca să o ajute”, potrivit People.

Studenta la Arte și Design în Pennsylvania era cu trei prieteni lângă izovarele termale din Munții Stâncoși când a început să se simtă rău..

Cei patru erau echipați corespunzător pentru excursie și plănuiau să înnopteze la o altitudine de 3420 de metri, dar la scurt timp după ce și-au instalat cortul, Susanna a început să vomite.

Doi dintre prietenii fetei au mers să caute ajutor, în timp ce unul a rămas cu ea. După două ore, prietenii fetei au reușit să ia legătura cu medicii. Cu toate astea, Susanna a murit în timp ce aștepta elicopterul medical.

Polițistul care se ocupă de acest caz a declarat că se va ști cu siguranță care a fost cauza morții fetei abia după ce va fi efectuată o autopsie.

Răul de altitudine este o tulburare care se manifestă atunci când organismul primește mai puțin oxigen decât în mod obișnuit. De această tulburare sunt afectați doar anumiți oameni. Deși această lipsă de oxigen se face simțită de la 1.500 metri, când metabolismul începe să se accelereze, răul de munte se produce la 3.000 de metri, când cantitatea de oxigen este cu un sfert mai mică decât la nivelul mării.

Această tulburare se manifestă printr-o serie de fenomene, precum greutate în respirație, respirație adâncă, oboseală a organismului. Acestora li se adaugă greața, durerile de cap, amețelile, palpitațiile și o stare psihică proastă și, în unele cazuri, pierderea cunoștinței, vărsături, hemoragii. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri