O țară cu 17 milioane de fumători interzice fumatul în public

Data publicării:
New Stark Health Warnings For French Smokers
Foto: Gulliver/Getty Images

Rodrigo Duterte, președintele filipinez, a semnat un ordin executiv care interzice fumatul în public și impune pedepse dure pentru cei care încalcă această lege, relateazăn The Guardian. Măsura va transforma țara într-una cu cele mai dure legi anti-tutun.

New Stark Health Warnings For French Smokers
Foto: Gulliver/Getty Images

Pedeapsa maximă pentru cei care vor fi prinși fumând în public este de patru luni de închisoare și o amendă de 5.000 de peso (100 de dolari). În Filipine, reclamele, promoțiile sau sponsorizările în cazul produselor din tutun este interzisă, iar pedeapsa maximă poate ajunge și la 3 ani de închisoare.

Duterte însuși era un fumător înrăit, dar s-a lăsat în momentul în care a fost diagnosticat cu boala Burger, care poate cauza apariția unor cheaguri de sânge în artere.

În campania sa pentru alegerile prezidențiale, Duterte a promis să impună măsuri extrem de dure asupra corupților, traficanților și consumatorilor de droguri și să elimine, rând pe rând, vicii precum fumatul sau jocurile de noroc.

Ordinul executiv semnat de Duterte permite fumatul numai în spații special amenajate, de 10 metri pătrați, aflate la cel puțin 10 metri de intrările în clădiri.

Există cel puțin 17 milioane de fumători în Filipine, adică o treime din populația țării, potrivit unui raport publicat de Southeast Asia Tobacco Control Alliance.

Jumătate dintre bărbații filipinezi sunt fumători și aproape 9% dintre femei, iar experții apreciază că acest viciu costă anual 4 miliarde de dolari în asigurări de sănătate și productivitate scăzută.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri