O zonă cu gunoaie din Oceanul Pacific ar putea deveni a 196-a țară de pe glob

Data publicării:
trash-isles-flag-hed-2017

Problema poluării mărilor și oceanelor a devenit atât de gravă încât activiștii de mediu au înscris o zonă cu deșeuri din Oceanul Pacific la Organizația Națiunilor Unite pentru a fi recunoscută oficial ca țară.

Aici s-a ajuns din cauza deșeurilor care plutesc în nordul Oceanului Pacific. Mai multe organizații încearcă astfel să facă tot mai cunoscută această problemă, făcând apel la ONU ca o insulă de gunoaie să fie recunoscută ca țară. Noul stat s-ar numi „Trash Isles”, sau Arhipelagul Gunoaielor. Astfel, guvernul proaspăt înființat să poată să curețe deșeurile.

Inițiativa a pornit de la organizația non-profit The Plastic Oceans Foundation și portalul LADBible, beneficiind de aportul unor vedete precum Judi Dench și Mo Farah, scrie Adweek. În proiect sunt implicați și politicieni americani. Fostul vicepreședinte Al Gore a depus deja dosarul să devină primul cetățean al acestei noi țări a gunoaielor.

Potrivit acestora, 8 milioane de deșeuri ajung anual în oceane, iar din cauza acestora un milion de păsări sunt ucise.

O agenție de publicitate a realizat un steag: o sticlă de plastic ce plutește pe un fundal alb și albastru. Moneda poartă numele „Debris” (Resturi, n.red.) și vine în bancnote de 20, 50 și 100, ilustrând diverse animale marine afectate de poluare.

     

Mai mult, a fost gândit și modelul de pașaport:

A fost creată și o petiție care să strângă 100.000 de semnături, o cerință pentru ca țara de gunoaie, care ar avea suprafața Franței, să fie recunoscută.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri