Obama regretă că a jucat golf imediat după intervenţia cu privire la decapitarea lui Foley

Data publicării:
a ajuns obama la tallin

 

La 20 august, la o zi după difuzarea de către jihadişti din cadrul SI a unei înregistrări video a decapitării jurnalistului american James Foley, Obama a denunţat, într-o declaraţie de pe Insula Martha's Vineyard (Massachusetts), unde se afla în concediu cu familia, o execuţie care "şochează conştiinţa lumii întregi", scrie Mediafax.ro.

"Vom fi vigilenţi şi implacabili. Atunci când sunt vizaţi americani, facem ceea ce este necesar pentru ca să se facă dreptate", declara Obama, pe un ton grav, îndemnând la "o respingere clară a acestui tip de ideologii nihiliste".

Câteva minute mai târziu, el pleca să joace o lungă partidă de golf, ceea ce i-a adus o avalanşă de critici, numeroase voci ridicându-se să denunţe cel puţin o lipsă de inteligenţă politică şi, în cel mai rau caz, o lipsă de tact sau de sensibilitate.

"Este clar că, după ce am vorbit cu familiile - o conversaţie în care abia mi-am reţinut lacrimile auzindu-le durerea - şi după declaraţia pe care am făcut-o, ar fi trebuit să anticipez efectul pe care-l va avea", a declarat Obama într-un interviu pentru NBC News difuzat duminică, înregistrat sâmbătă la Casa Albă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri