Olanda a identificat toate victimele "străine" ale zborului MH17 doborât în Ucraina

Data publicării:
malaysia airlines arzand

"În cursul acestei săptămâni, alte două victime ale catastrofei zborului MH17 au fost identificate", a anunţat, într-un comunicat Ministerul Justiţiei. "294 de victime ale catastrofei MH17 au fost identificate în total până în prezent", a adăugat comunicatul.

Una dintre cele două victime este cetăţean olandez, iar naţionalitatea celeilalte victime nu a fost dezvăluită, conform solicitării ambasadei din ţara de origine.

Cele patru victime care au mai rămas să fie identificate sunt toţi cetăţeni olandezi, a subliniat ministerul Justiţiei. Cetăţeni din 11 ţări au murit în catastrofa aviatică din Ucraina.

Zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care asigura legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, s-a prăbuşit la 17 iulie în estul Ucrainei. Toţi cei 298 de pasageri, dintre care două treimi erau cetăţeni olandezi, şi-au pierdut viaţa.

Cel mai probabil, avionul a fost doborât de o rachetă în momentul în care survola spaţiul aerian în regiunea aflată sub controlul separatiştilor proruşi.

Ucraina şi Statele Unite afirmă că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer livrată separatiştilor proruşi de Moscova. Rusia a respins acuzaţiile şi a acuzat forţele ucrainene.

Anchetatorii din Olanda conduc procesul de identificare a victimelor precum şi ancheta cu privire la cauzele dramei şi ancheta penală care urmează să stabilească vinovatul prăbuşirii avionului.

Primele fragmente ale carcasei avionului au ajuns marţi în Olanda, unde avionul va fi reconstituit, pentru finalizarea anchetei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri