ONU trimite o misiune în nordul Irakului. Inspectorii vor cerceta crimele comise de teroriștii grupării Statul Islamic

Data publicării:
iraqq

Delegațiile Franței și Irakului au propus rezoluția, cu scopul de a atrage atenția comunității internaționale asupra atrocităților comise de islamiști în Irak și Siria și pentru a-i identifica pe cei responsabili. Diplomații francezi susțin că în zonele aflate sub controlul Statului Islamic au loc încălcări sistematice ale drepturilor omului.

Mizele sunt mari deoarece crimele împotriva umanității comise de așa-numitul Stat Islamic continuă să crească”, a declarat Nicolas Niemtchinow, reprezentantul Franței la ONU.

Potrivit unor surse citate de revista Foreign Policy, pe un laptop confiscat de la Statul Islamic au fost găsite instrucțiuni pentru fabricarea de bombe cu ciumă bubonică sau instrucțiuni pentru folosirea armelor de distrugere în masă.

Dacă nu vor fi făcuți pașii necesari de către comunitatea internațională pentru a opri aceste grupuri, vor porni și alte războaie”, a spus Mohammed Shia al Sudani, ministrul irakian al Drepturilor Omului.

Comunitatea internațională continuă să trimită Ajutoare în Irak. Avioanele de transport americane au parașutat în ultimele zile peste 20 de tone de mancâre şi apă pentru locuitorii din orașul Amerli, care a fost două luni sub asediu.

Iar aviația britanică a livrat muniție, căști și saci de dormit către soldații kurzi care luptă împotriva islamiștilor.

Națiunile Unite estimează că peste 1400 de persoane au murit doar în luna august în Irak din cauza confruntărilor cu Statul Islamic.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri