Operaţie de 26 de ore pentru separarea unor fetiţe siameze

Data publicării:
siameze

Anunţul că bebeluşii au fost separaţi este cel pe care părinţii şi rudele siamezelor Hope (Speranţa) şi Faith (Credinţa) l-au aşteptat cu sufletul la gură mai mult de o zi şi pe care l-au întâmpinat cu aplauze şi strigăte de bucurie.

Intervenţia de separare a fost extrem de complicată, pentru că surorile erau unite în zona pieptului şi împărţeau diafragma, plămânii şi ficatul.

12 chirurgi, şase anestezişti şi opt asistente medicale au participat la operaţia-maraton a copilelor care au venit pe lume anul trecut în aprilie. De atunci nu au mai părăsit clinica din Houston.

Acum, pentru prima dată în viaţa lor, fetele au dormit în paturi separate.

Medicii de la spitalul din Houston spun că a fost una dintre cele mai riscante intervenţii de acest fel din istoria clinicii. De altfel, specialiştii s-au pregătit luni de zile şi au făcut operaţii pe mulajul trupurilor siamezelor pentru a fi siguri că intervenţia are succes.

Aceste fete au acum şansa de a avea vieţi independente”, a declarat Darrell Cass, chirurg pediatru.

Operaţia a fost un succes, dar medicii spun că greul abia acum începe. Surorile în vârstă de 10 luni trebuie să mai treacă prin câteva intervenţii chirurgicale dificile.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri