Operaţiuni de salvare după erupţia unui vulcan. 30 de oameni găsiţi în stop cardiac pe muntele Ontake din centrul Japoniei

Data publicării:
VULCAN

Aproape 600 de militari, poliţişti şi pompieri iau parte la operaţiunile de recuperare. Unii dintre turiştii surprinşi pe munte de vulcan sunt aduşi la bază cu elicopterele, în timp ce alţii sunt căraţi de salvatori pe tărgi.

În momentul erupţiei, sute de turişti şi alpinişti se aflau pe muntele Ontake, o destinaţie populară pentru cei care ajung în centrul Japoniei.

O parte dintre turişti au reuşit să coboare singuri la baza muntelui, în timp ce alţii s-au refugiat în adăposturile din apropierea vârfului vulcanic pentru a se feri de norii de cenuşă şi bucăţile de rocă aruncate în văzduh.

În urma erupţiei, autorităţile nipone au ridicat nivelul de alertă şi au redirecţionat cursele aeriene ce trec prin zonă.

„Există posibilitatea ca erupţia să continue. Îi sfătuim pe cei care locuiesc pe o rază de patru kilometri în jurul vulcanului să fie atenţi la pietrele aruncate de erupţiei”, avertizează un vulcanolog.

Ultima erupție majoră de pe Muntele Ontake a avut loc în 1979, când vulcanul a aruncat peste 200.000 de tone de cenușă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri