Operațiunile de evacuare, reluate în Alep

Data actualizării: Data publicării:
alep

Operaţiunile de evacuare din Alep au fost reluate în această dimineaţă. Aproximativ 1.000 de persoane au fost scoase din oraş în ultimele ore, în timp ce 350 au părăsit aseară cartierele rebele din Alep. Ieri, evacuările au fost întrerupte din cauza unui grav incident. 

Duminică, rebelii au dat foc autobuzelor trimise să ii evacueze pe locuitorii din provincia siriană Idlib, ultima redută în lupta cu armata siriană. În replică, trupele lui Bashar al-Assad au pus capăt evacuării civililor din Alepul de Est.

Potrivit observatorilor, în jur de 8.500 de oameni au fost evacuaţi în ultimele zile şi duşi într-o tabără a armatei siriene.

După ce au supravieţuit bombardamentelor şi asediului, acum sunt la mila regimului care a încercat să-i învingă prin infometare.

Mâncarea e aruncată din spatele camionului şi oamenii se bat ca să pună mâna pe ea. Aşa arată disperarea. Aceşti oameni nu au avut acces la hrană adevărată ani de zile”, relatează Bill Neely, corespondent NBC.

Păziţi de soldaţi sirieni şi ruşi, pe lângă foame, evacuaţii din Alepul de Est înfruntă frigul şi boala. Medicii ruşi le tratează rănile căpătate în bombardamentele ruseşti.

Azi, Consiliul de Securitate ONU va vota pentru trimiterea de observatori care să monitorizeze evacuarea civililor. Potrivit ONU, în Alepul de Est sunt în continuare 40.000 de civili şi între 1.500 şi 5.000 de combatanţi rebeli.

Digi24

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri