Opt copii au fost uciși într-o casă din Australia

Data publicării:
carnagiu australia - 460666956 - getty-1

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Poliţia din oraşul Cairns a fost chemată la o adresă unde o persoană descoperise trupurile neînsufleţite ale mai multor copii, precum şi o femeie rănită. Când forţele de ordine au intrat în casă, au rămas îngrozite. Opt copii, cu vârste între 18 luni şi 15 ani, fuseseră unii înjughiaţi, alţii sufocaţi. Şi femeia de 34 de ani era înjunghiată.

„Nu avem nicio persoană suspectă la acest moment. Este prea devreme. Stăm de vorbă cu mai multe persoane şi chestionăm pe oricine a intrat în contact cu această familie în ultimele două-trei zile”, a declarat poliția.

Şapte dintre copiii ucişi erau ai femeii rănite, iar cel de-al optulea era o rudă. Vecinii nu-şi pot explica cine a comis crimele teribile.

„Sunt şocată, pentru că am văzut-o dimineaţă pe verandă împreună cu copiii”, a declarat o vecină.

„Tot ceea ce vrem să facem este să cerem comunităţii să rămână calmă. Şi ne-am dori ca poliţia să ne ofere mai multe informaţii”, a declarat un alt localnic.

Poliţiştii o audiază pe mamă, care nu este în stare gravă, şi speră să afle ce s-a întâmplat în casa aceea. Forţele de ordine australiene caută şi un bărbat, care ar fi tatăl vitreg al copiilor şi ar fi locuit la acea adresă. Potrivit vecinilor, el a dispărut fără urmă după descoperirea crimelor. 

Prezentatoarea postului de televiziune Sky News Australia a izbucnit în lacrimi în momentul în care a anunţat tragedia.

Un jurnalist de la publicaţia Cairns Post a declarat pentru postul de televiziune ABC că o populaţie indigenă numeroasă locuieşte în cartierul în care a avut loc tragedia. "Toată lumea de aici are o legătură de rudenie cu persoanele implicate" în această dramă, a explicat el. "Oamenii sunt şocaţi. Ei au relatat că femeia rănită era o mamă foarte atentă, care îşi iubea foarte mult copiii şi era extrem de protectoare", a afirmat jurnalistul. De asemenea, un cuplu care locuia în apropierea locului tragediei a descris cartierul drept unul marcat de alcoolism şi violenţe.

Tragedia are loc la trei zile de la sângeroasa luare de ostatici din Sydney, care s-a soldat cu trei morţi, dintre care doi ostatici, iar premierul Tony Abbott a făcut apel la unitate naţională, în aceste "zile dificile". "În această seară, ţara se va ruga", în urma acestei "crime îngrozitoare", a declarat el, într-un comunicat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri