Organizatorul atentatelor din Paris a murit în raidul din Saint Denis - sursă oficială

Data publicării:
abdelhamid abaaoud foto dabiq 17 11 2015-2


Actualizare 16:15. Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne, a oferit detalii despre operațiunea în urma căruia Abdelhamid Abaaoud a murit.

Oficialul francez a spus că Abdelhamid Abaaoud a avut un rol important în atacurile din seara de 13 noiembrie din Paris și s-a aflat în spatele a patru din șase atentate dejucate de autoritățile franceze în acest an.

Ministrul francez de Interne a mai spus că pe 16 noiembrie, după atentate, un serviciu de informații din afara Europei a semnalat că avea informații cum că Abdelhamid Abaaoud se afla pe teritoriul Greciei.

Ministrul a mai spus că, în urma investigațiilor, se va stabili dacă Abdelhamid Abaaoud avea legătură cu incidentul din trenul Thalys, Amsterdam-Paris, din luna august. De altfel, un jihadist reținut în acest an a confirmat că a fost pregătit de acesta pentru a pregăti atacuri teroriste în Franța sau în alte țări.


Informația despre decesul belgianului circula, pe surse, încă de miercuri seara.

Potrivit The Washington Post, presupusul „creier” din spatele atentatelor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, ar fi fost ucis în asaltul de miercuri dimineață de la Saint-Denis. Cotidianul cita sub acoperirea anonimatului două surse din cadrul serviciilor de informații europene. Informația nu fusese confirmată, însă, oficial de autoritățile franceze, care, pe de altă parte, nici nu o infirmaseră.

Procurorul general al Franței s-a limitat, miercuri, să spună că Abdelhamid Abaaoud nu figurează printre persoanele reținute în urma asaltului din Saint-Denis. Identitatea celei de-a doua persoane care a murit în apartamentul din Saint-Denis în momentul asaltului nu fusese comunicată. Potrivit unor surse, era greu de stabilit și urmau să se facă teste ADN.

De altfel, femeia kamikaze care s-a aruncat în aer în momentul asaltului poliției asupra apartamentului din Saint-Denis ar fi fost verișoara lui Abdelhamid Abaaud.

„Abdelhamid Abaaoud tocmai a fost oficial identificat ca fiind cel care ucis în cursul asaltului (...) Este vorba de cadavrul descoperit în imobil, ciuruit de proiectile”, informează într-un comunicat Francois Molins, procurorul Parisului, care se ocupă de ancheta asupra atentatelor de la 13 noiembrie. 

Citiți și:

Profil. Abdelhamid Abaaoud, presupusul „creier” al atentatelor de la Paris
Presupusul organizator al atentatelor din Paris ar fi încercat să recruteze femei din Spania

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri