Oscar Pistorius, condamnat la cinci ani închisoare pentru uciderea iubitei sale

Data publicării:
oscar pistorius-5526811-AFP Mediafax Foto-Antoine de Ras-1

Oscar Pistorius a izbucnit de mai multe ori în lacrimi de-a lungul procesului FOTO: AFP/MediaFax

PISTORIUS CONDAMNAT. Judecătoarea Thokozile Masipa l-a mai condamnat pe Pistorius la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

PISTORIUS CONDAMNAT. Magistratul care a pronunțat sentința a ţinut să precizez că, în Africa de Sud, există închisori care pot primi deţinuţi cu nevoi speciale, aşa cum este cazul lui Oscar Pistorius, care are proteze la ambele picioare.

PISTORIUS CONDAMNAT. În timpul procesului, avocatul apărării a subliniat faptul că fostul sportiv nu s-ar putea descurca într-un penitenciar, din cauza handicapului său.

PISTORIUS CONDAMNAT. Sute de oameni s-au adunat marți în faţa tribunalului în aşteptarea sentinţei. Printre aceştia, jurnalişti, susţinători ai sportivului, dar şi apropiaţi ai victimei, fotomodelul Reeva Steenkamp.

Şapte luni a durat procesul campionului paralimpic.

Mama victimei lui Oscar Pistorius va publica „povestea completă din spatele celui mai dramatic proces al secolului XXI”

PISTORIUS CONDAMNAT. Luna trecută, judecătoarea a decis că Oscar Pistorius este vinovat de ucidere din culpă, după ce şi-a împuşcat mortal iubita prin uşa de la baie.

Procurorii au cerut zece ani de detenţie, în timp ce apărarea a pledat pentru muncă în folosul comunităţii.

PISTORIUS CONDAMNAT. Oskar Pistorius nu a negat că a ucis-o pe iubita sa, dar a susținut tot timpul că a făcut-o din greșeală, pentru că a crezut că este un hoț care intrase în casă.

Sportivul are dreptul de a ataca în apel sentința de cinci ani închisoare cu executare.

PISTORIUS CONDAMNAT. Imediat după încheierea citirea sentinţei, campionul sud-africa a fost dus la închisoare.

Oscar Pistorius, în vârstă de 27 de ani, a împuşcat-o mortal de Valentine's Day, la 14 februarie 2013 pe Reeva Steenkamp, model sud-african cu care avea o relaţie de trei luni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri